- 09 jan -
0 Minuten om te lezen
Ja dit is mijn favoriet wat ik maak van alle appels uit de tuin. Ik ben gek op appels zo uit handje maar een appelcake is toch wel het allerlekkerste. Het recept wat ik altijd gebruik voor het maken van deze cake is heel eenvoudig, deze vind je hieronder.
Wat heb je nodig
– 200 gram zachte boter in blokjes
– 200 gram rietsuiker
– 200 gram bloem
– 4 eieren
– 1 zakje bakpoeder
– 1 zakje vanille suiker
– 3 appels geschild in plakjes
– kleine beetje zout
– Een grote kom
– Handmixer
– Cakevorm
– Bakpapier
– Hetelucht oven op 175
– Sate-prikker
Recept
– Doe de zachte boeter met de vanille suiker en rietsuiker in een kom en klop dit met de mixer voor 5 minuten door elkaar.
– Nu kunnen de eieren er een voor een doorheen gemengd worden.
– Zet de oven aan op 175 graden.
– Doe de bloem, klein beetje zout en het bakpoeder erdoorheen en mix dit tot een luchtig cakebeslag.
– Schep het beslag in een cakevorm met daarin bakpapier of vet het in met boter.
– Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in plakjes en duw deze in de cake.
– Zet de cakevorm voor 15 minuten in de voorverwarmde oven van 175°C.
– Na de 15 minuten kun je de temperatuur verlagen naar 160°C en laat nog 40-45 minuten verder bakken.
– Met een prikker kun je tussendoor alvast testen of hij gaar.
– Klaar 🙂