
Moestuin cursus deel 4 ‘Verwerken & bewaren van je oogst’
- kleine rondleiding door de tuin
- voordelen van een moestuinplan
- het in kaart brengen van de moestuin
- alles over wisselteelt en combinatieteelt.
- voor- en nateeltschema
- het kiezen van de juiste zaden
- zaai en oogstkalender maken
- uitleg over een moestuintekening maken
- kleine rondleiding door de tuin
- moestuin benodigdheden
- grondbewerking waar je de moestuin wil starten
- zaaien in potten
- zaaien in de volle grond
- uitplanten in de moestuin
- water geven / tips hete zomers
- opvolgteelt voor najaarsoogst/winteroogst
- kleine rondleiding door de tuin
- verzorgen en begeleiden van de planten in het gehele seizoen
- hete en natte zomers
- gewenste en ongewenste beestjes in de moestuin
- voeding geven in het gehele seizoen
- snoeien, stekken en zaden oogsten
- grond verbeteren en grote schoonmaak
- kleine rondleiding door de tuin
- leer hoe je je moestuinoogst langer bewaart
- alles over drogen van kruiden, groenten en bloemen
- wat is wecken precies en hoe doe je dit?
- inmaken in azijn, suiker of alcohol
- leer de verschillen tussen inmaken, fermenteren en wecken
- uiteraard kun je proeven van verschillende bereidingen
- en heel veel meer praktische tips en voorbeelden
De droom van elke moestuinier is het kunnen oogsten van je eigen gekweekte gewassen – en daar niet alleen nú, maar ook nog maanden later van genieten. Moestuincursus Deel 4 is speciaal ontwikkeld voor iedereen die wil leren hoe je je overvloedige oogst op een slimme, lekkere én duurzame manier kunt bewaren.
Soms komt je moestuin in één klap met zoveel moois dat je niet alles vers kunt gebruiken. Daarom leer je in deze praktische en gezellige cursus van 2,5 uur hoe je jouw oogst kunt verwerken tot producten die je lang kunt bewaren – zonder dat je inlevert op smaak of voedingswaarde.
Wat je o.a. kunt verwachten:
- Kleine rondleiding door de moestuin.
-
Alles over het drogen van kruiden, groenten en bloemen, inclusief uitleg over verschillende soorten droogovens
-
Zelf kruidenmixen en theemelanges maken – ideaal als cadeautje of voor je eigen keukenkastje
-
Uitleg over wecken van groenten – met een demonstratie van een weckketel
-
Aan de slag met inmaken in azijn, suiker of alcohol – denk aan chutneys, gefermenteerde groenten of fruit op siroop
-
Praktische tips, recepten en bewaartechnieken voor thuis
-
We maken samen iets lekkers én er is genoeg om te proeven en inspiratie op te doen
Deze cursus is perfect voor wie al een moestuin heeft en de volgende stap wil zetten: leren hoe je al dat lekkers kunt bewaren voor later. Je gaat naar huis met nieuwe kennis, handige technieken en vooral: heel veel zin om zelf aan de slag te gaan. Schrijf je in en maak van jouw oogst iets dat nog maandenlang plezier geeft!
Je kunt je aanmelden door het juiste cursus deel (1,2,3 of 4), tijd en datum te selecteren in het keuzemenu. Hierna ontvang je een bevestigingsmail van betaling. De aanmelding is voldaan als de betaling voltooid is. Het is mogelijk per aanmelding meerdere personen op te geven, je kunt het aantal personen kiezen in het keuzemenu. Een week op voorhand ontvang je een mail met daarin alle informatie.
Lunchen
Yume
Annuleren
Annuleren kan tot 2 weken voor de cursusdatum i.v.m. het reserveren van de locatie. Je krijgt het betaalde bedrag teruggestort minus € 5,00 administratiekosten. Wil je annuleren stuur dan een mailtje naar info@floorsmoestuin.nl
Locatie
Boskoop – Floors Moestuin




Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.